Mijn moeder was schoonheidsspecialiste en haar liefde voor kaviaar was daardoor heel cosmetisch gericht. Uiteraard wist ze dat een mooie huid van binnen begint, maar ze wilde de olie ook als een soort serum gebruiken om de huid te stimuleren. In de “kaviaar keuken” van ons familiebedrijf in Scheveningen, pakte zij destijds de originele 1,8 kg blikken kaviaar om in kleinere blikjes voor de klanten. Vanuit een origineel kaviaar blik blijft er onder in altijd een laag olie ( lees, geplette en te zachte eitjes ) over. Met grote zorgvuldigheid werd deze olie door haar gezeefd en opgevangen. De olie was uiteindelijk ‘het ruwe materiaal’ maar dat deerde haar niet. Ze smeerde het op haar gezicht als een masker. Het enige nadeel was dat ze daarna enorm naar vis rook, haar huid was echter zijdezacht.

De omega-3 is een verzamelnaam voor een aantal vetzuren (DHA-EPA-ALA) die een belangrijke rol spelen in ons lichaam. De enorme hoeveelheid omega 3 in de kaviaar is goed voor je huid. De bouwstof DHA is verantwoordelijk voor de celmembranen, die een groot deel van de huid uitmaken. Gezonde celmembranen leiden tot een zachte, vochtrijke, soepele en rimpelvrije huid en beschermd tegen acne. Het kan de huid ook tegen de schade door de zon beschermen. EPA helpt bij het tegengaan van afgifte van stoffen die het collageen in de huid aantasten na blootstellen van de zon. Omega 3 kan onder andere zorgen voor gezonde huidcellen en voorkomt vroegtijdige veroudering.

Tijdens mijn zwangerschappen smeerde ik de ‘ ruwe kaviaar olie ‘ op mijn groeiende buik om de zwangerschapsstriemen tegen te gaan. En met succes!!!
Gelukkig is er nu Pure Caviar Oil en hoeven we niet meer naar vis te stinken om mooi te blijven 😊

NB: “pure caviar oil” is voor uitwendig gebruik. Dit product wordt momenteel ontwikkeld en verwachten we in het najaar.