Kaviaar vertegenwoordigt luxe en exclusiviteit. Maar als je verder kijkt, zie je een product wat door haar puurheid en klasse niet veel nodig heeft.

Kaviaar representeert een bepaalde filosofie en eigenlijk ook het mijne. Wanneer je namelijk zelf de overtuiging hebt, voelt en uitstraalt dat je uniek en puur bent, sta je namelijk een stuk zekerder in het leven. Doe geen concessies aan je eigen kwaliteit en sta voor je eigen waarden en normen net als de prachtige unieke kaviaar.  

Kaviaar kent net als in je eigen leven ook een andere kant. Net als de steur (kaviaar is de eitjes van de steur) zal je jezelf elke keer weer opnieuw moeten uitvinden. De steur is een prehistorische vis en de oorsprong van bijna alle huidige dieren. De genen van de steur zijn tijdens de evolutionaire route onveranderd gebleven. Je mag best stellen dat de steur 200 miljoen jaar oud is. De steur bleef authentiek en vindingrijk en heeft daardoor bijna alle andere dieren overleefd.

Dicht bij jezelf blijven, leren, af en toe bijstellen en blijven ontwikkelen zijn dus heel belangrijk om te overleven. Herkenbaar? Door de unieke genen van de steur levert het hen het status “levende fossiel” op. Ik moet bekennen, er zijn van die dagen, dat ik mij op ook tot die categorie toebedeel, maar dat heeft hele andere redenen 😊 Wanneer je een ‘off-day’hebt, denk dan aan de kaviaar filosofie: wees uniek, puur en creatief!  maar volgens mij ben jij dat al toch?